Zij deden het al!

Maybritt Devriese en Ruslan Podgaetskiy

oprichters Davai

Wij zijn gestart als twee studenten met het idee om een verschil te maken. Ruslan, die zelf uit Wit-Rusland komt, at thuis vaak 'pelmeni', een simpel gerecht dat zijn moeder maakte. In België is dit product geheel onbekend. Daar zagen we wel iets in, een simpele dumpling waar je alle kanten mee opkan. Meer hadden we niet nodig om er direct in te vliegen. 

Over het product zelf valt veel te zeggen maar ons grootste doel is de plantaardige keuken uitbreiden en toegankelijk maken. Niet het 'alles of niets' denken, maar kleine beetjes die helpen voor een betere wereld. De plantaardige keuken lijkt er nu enkel te zijn voor vegans of vegetariërs. Dat vonden we zonde. Waarom kan niet iedereen nieuwe lekkere producten proberen en beperken we onszelf tot termen die je dieet gaan definiëren?  
Vleeseter, flexitarier, veggie of vegan, Davai wil voor iedereen een oplossing bieden. Een eenvoudig, duurzaam en eerlijk product. Alle producten zijn momenteel handgemaakt, maar het doel is machinaal dumplings produceren.  Zo kunnen variëren met smaken en seizoensgebonden producten aanbieden. Davai was voor ons dan ook een logische naam voor ons bedrijf, het Russische woord voor 'Kom op' of 'Ga ervoor'.

www.davaidumplings.com